Gépészet, hőszivattyú

Hagyományos és korszerű épületgépészeti tervezés és kivitelezés

Hagyományos épületgépészeti tervezési kivitelező tevékenységet a következő területeken vállalunk: gázvezetékek és fogyasztói berendezések kivitelezése

vízvezetéki és központi fűtési rendszerek kivitelezése

épületgépészeti rendszerek tervezése, méretezése

légtechnikai és klímatechnikai szerelés

generálvállalkozás

felelős műszaki vezetés, lebonyolítás

 

Megújuló energiahasznosítás tervezés kivitelezés

A hőszivattyú a környezet energiájának hasznosítására szolgáló berendezés, mellyel lehetséges fűteni, hűteni és melegvizet előállítani egyaránt. A berendezés működése a föld (talaj, talajvíz) és a ház belső terei közötti hőcserén alapul: a talaj mélyebb rétegeinek állandó hőmérsékletét használja télen fűtésre, nyáron hűtésre.

A hőszivattyús rendszer fő előnyei:

Egész évben képes közvetett módon kiaknázni a nap energiáját, nem függ a pillanatnyi napsugárzás erősségétől, mivel a környezetben eltárolt energiát hasznosítja.

Segítségével alacsony hőmérsékletszintű hőforrásokból is kinyerhető hő, illetve hulladékhőt hasznosíthatunk.

Amennyiben a fűtést teljes egészében a hőszivattyú végzi (monovalens rendszer), nincs szükség kéményre, a helyszínen nincs károsanyag kibocsátás.

fűtés,

hűtés,

melegvíz-készítés.

 

Napkollektor

A napenergia az emberiség legnagyobb mennyiségben rendelkezésre álló, egyben legkörnyezetkímélőbb energiaforrása. Aktív termikus hasznosítása napkollektorok segítségével lehetséges, melyek a "befogott" napfényt közvetítő közeg segítségével közvetlenül hasznosítható hőenergiává alakítják (a napenergiáról valamint a napkollektorok működéséről részletesen olvashat cikkgyűjteményünkben). A napenergia ilyetén hasznosításának legjellemzőbb területei ma:

Vízmelegítés

Medencefűtés

Fűtésrásegítés

 

 

Esővízhasznosító rendszerek beépítése

 Szennyvíztisztító berendezések kivitelezése